Is er een minimale leeftijd voor zowel de massages als de float, bij 4D Wereldmassages?
Minimale leeftijd is 16 jaar.

Mag ik eigen consumpties meenemen?
Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties (eten en drinken) te nuttigen tijdens je bezoek aan 4D Wereldmassages. Wij verwelkomen je graag aan onze thee- en koffiebar.

Wat is floaten?
Floaten is gewichtloos drijven op een laag magnesiumzout water. Het speciale magnesiumzout zorgt ervoor dat je blijft drijven en geeft het zelfde effect als de Dode Zee. Bij 4D Wereldmassages gebeurt het floaten niet in een floattank of cabine maar in een ruime floattent. In de tent is het donker en stil, je hoort alleen omgevingsgeluiden.
Het water wordt continu verwarmd tot lichaamstemperatuur 36,7 graden net als de lichaamstemperatuur. Waardoor het lichaam na enkele minuten niet meer door heeft welke delen van je lichaam in contact zijn met het water. Het is niet mogelijk om met de deur open te floaten omdat de omgevingstemperatuur 10 graden kouder is, wat er dan voor zorgt dat het water te snel afkoelt. Door de rust, de gelijkmatige warmte en het ontbreken van de zwaartekracht voelt het alsof je zweeft. 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap.

Hoe lang duurt een floatsessie en hoe gaat het in zijn werk?
Een floatsessie duurt ongeveer 60 minuten. Dit is inclusief uitkleden, douchen en aankleden. Het floaten duurt zelf 45 minuten. Bij binnenkomst krijg je uitleg over het floaten. Daarna ga je douchen en kan je de floattent ingaan. (lang haar in een staart)
Na het floaten is het belangrijk om goed te douchen omdat het water zeer zout is. We raden je ook aan om wat extra tijd te nemen omdat het belangrijk is om ook na de floatsessie nog een tijdje te ontspannen.

Heeft floaten op iedereen een positief effect?
Floaten heeft, in principe, op iedereen een positief effect. Je neemt de tijd en rust voor jezelf. Je drijft gewichtloos in warm water, zonder prikkels. Toch kan het zijn dat niet iedereen het direct als positief en aangenaam ervaart. Het hangt er vanaf hoe snel jij je kunt overgeven en de rust kunt vinden in de floattent.

Kunnen we met 2 personen tegelijk floaten?
Het is niet mogelijk om met 2 personen tegelijk te floaten omdat wij maar 1 floattent hebben. Maar bij de floattent is er ruimte om even te wachten en een kopje koffie of thee te drinken.

Mag ik floaten als ik zwanger ben?
Door de rust en ontspanning die het floaten met zich mee brengt, kan dit een gunstig effect hebben op de “harde buiken”.
Floaten is bovendien een unieke manier om tot geestelijke rust te komen, waarbij je even volledig ontspant en tijd krijgt voor jezelf en je kindje.
Heb je veel last van misselijkheid tijdens de zwangerschap dan raden wij niet aan om te gaan floaten. Overleg in dat geval van tevoren even met je verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

Is floaten wel hygiënisch?
4D wereldmassages hecht veel waarde aan hygiëne. Na elke sessie wordt de inhoud van de floattent gefilterd. Door middel van pompen door filters wordt het water gezuiverd, o.a. met behulp van Uv-licht. Wij testen dagelijks de kwaliteit, zoutgehalte, PH-waarde en temperatuur van het water.

Moet ik badkleding dragen, in de float?
Uit hygiënisch oogpunt is het dragen van badkleding verplicht. 

Moet ik nog ergens rekening mee houden voor het floaten?
Vanwege het zeer hoge zoutgehalte is het aan te raden om je een dag voor het floaten niet te scheren of te ontharen. Heb je open wonden dan kan er uit hygiënisch oogpunt niet worden gefloat.
Wij raden aan van tevoren een lichte maaltijd te eten en weinig of geen koffie te drinken. Het gebruik van alcohol of drugs voor een floatsessie of een massage is verboden.

Hoe groot is de float tent?
Onze floattent is 1.70 hoog en 1.40 breed en 2.20 lang. 

Wat moet ik zelf meenemen voor de floatsessie?
Een badlaken, badjas, slippers, (deze kun je ook huren bij ons, zie onze prijslijst) shampoo en douchecreme.
Als je lenzen draagt, is het wenselijk om een lenzendoosje mee te nemen. 
Douchecreme en slippers zijn overigens verplicht iv.m. hygiëne.

Moet ik mijn eigen badlakens meenemen voor de massage arrangementen?
Bij arrangementen langer dan 60 minuten heb je een badlaken, slippers en badjas nodig.
De prijs is exclusief een badlaken, badslippers en badjas. (je kunt ze ook huren bij ons, zie onze prijslijst)
Slippers zijn overigens verplicht iv.m. hygiëne.

Kan ik me laten masseren als ik zwanger ben? 
Je kunt je laten masseren als je zwanger bent. Alleen masseren wij het eerste 12 weken van je zwangerschap niet en als je niet meer op je buik kunt liggen. Vertel bij je boeking wel dat je zwanger bent zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Is het ook mogelijk om een floatsessie of massage arrangement cadeau te geven?
Wij hebben cadeaubonnen voor al onze arrangementen en massages.

Moet ik van te voren reserveren?
Je kunt bij ons uitsluitend telefonisch reserveren op 06-28050142
Dit geldt ook voor de vouchers van groupon, social deals of wl deals etc. 
Mochten wij niet opnemen dan zijn wij aan het werk. Je hoeft geen boodschap in te spreken omdat wij na onze werkzaamheden terugbellen. Behalve op maandag, dinsdag en woensdag want dan zijn wij gesloten, op de eerst volgende werkdag bellen wij je terug.
Voor de deals van groupon, social deals of wl deals is het aan te raden minimaal 2 weken van te voren te reserveren.
Klik hier voor de actuele openingstijden van 4D Wereldmassages.

Hoe kan ik betalen?
Pinnen of contant betalen is mogelijk. In het weekend geldt er een weekendtoeslag van 5 euro per persoon voor de vouchers.

Wat als ik verhinderd ben?
De aangekochte vouchers is alleen mogelijk 24 uur van te voren te annuleren of te verzetten, daarna vervalt de geldigheid van de voucher. Voor vragen neem contact met ons op. 

Note: verlopen vouchers kunnen wij niet meer inwisselen.