Wat is edelsteenmassage?

Al eeuwenlang spreken edelstenen tot de verbeelding. Niet alleen vanwege hun prachtige vormen en kleuren maar ook vanwege hun geneeskrachtige en ontspannende werking.
Edelstenen geven een unieke trilling en geven mineralen af aan de huid. Blokkades worden opgeheven en energievelden worden gereinigd. De edelsteen massage zorgt ervoor dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt en dat spanningen en stress worden afgevoerd. Deze massagevorm brengt vooral veel verlichting bij emotionele klachten als spanningen, stress, verdriet, angst, onzekerheid en rouw. De zachte helende kracht van de edelstenen kunnen deze klachten verlichten of zelfs opheffen.

De massage lijkt wat op een hot stone behandeling, de edelstenen zijn warm en dat zorgt voor een extra verdieping. Meestal wordt bij een edelsteenmassage gewerkt met getrommelde edelstenen van circa 6 cm doorsnede, maar het is ook mogelijk om edelsteen staafjes, platte of kogelronde stenen te gebruiken. Voordat met de stenen wordt gemasseerd, wordt de huid eerst ingesmeerd met massageolie. Tijdens de massage wordt vaak op de chakra’s gewerkt, om de daar aanwezig energetische blokkades op te heffen.
Wij masseren met edelstenen die passen bij de chakra’s zoals : calciet, sodaliet, blauwe kwarts, jade, carneool, rozenkwarts, rode jaspis en fluoriet. (uitleg krijg je bij de behandeling)

Is edelsteenmassage voor iedereen geschikt?
Een edelsteen massage is in principe voor iedereen geschikt: volwassenen, zwangere vrouwen en kinderen.