Nieuw bij 4D Wereldmassages: Acupunctuur

Acupunctuur is een zeer oude techniek die zijn oorsprong vond zo’n 3500 jaar geleden in China. Het vormt een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een techniek waarbij zeer dunne naalden op nauwkeurig omschreven en geïndiceerde punten worden ingebracht.

Deze acupunctuurpunten liggen op de meridianen. Dit zijn energiebanen, die een netwerk vormen tussen de diverse organen en weefsels. Zo beïnvloeden ze elkaar op energieniveau en kunnen ze goed samenwerken.
Via de acupunctuurpunten kan de energiestroom, afhankelijk van de klacht gestimuleerd of geremd worden. Hierdoor kunnen verstoorde functies herstellen en het totale lichaam wordt in staat gesteld opnieuw in balans te komen.

Acupunctuur zet het lichaam aan om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. En door de werking van de acupunctuur op de totale mens beperkt het herstel zich niet alleen tot de klacht, maar heeft het een gunstig effect op de hele persoon.

Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit bij 4D Wereldmassages?
Anamnese;
je krijgt de gelegenheid uitgebreid te vertellen over jouw klacht. Daarnaast wordt er gevraagd naar zaken die van belang zijn om een compleet beeld te krijgen van jouw klacht zoals conditie/stoelgang/slaap.
Onderzoek; van toepassing bij pijnklachten en dan wordt de pols opgenomen.
Observatie; van jouw gehele verschijning wordt er naar je tong gekeken.

Op basis van al deze gegevens wordt er een diagnose en een behandelplan op maat gemaakt. 
De duur van de intake en eerste behandeling bedraagt maximaal 1,5 uur.

Behandeling met gebruik van naaldjes
Tijdens een acupunctuur behandeling krijg je een minimaal aantal naaldjes in jouw lichaam geplaatst. Deze naaldjes zijn zeer dun, waardoor het prikken op de meeste plaatsen niet als vervelend of pijnlijk wordt beschouwd. Wel kan je een tintelend of zwaar gevoel ervaren. Dit betekent dat jouw lichaamsenergie, Qi, aangesproken wordt. De naaldjes zijn met een bepaalde techniek te draaien wat de Qi stimuleert of afremt. Afhankelijk van jouw klacht blijven de naaldjes 15-30 minuten zitten.

“Ik werk uitsluitend met steriele naalden voor eenmalig gebruik”

Acupunctuur eerste intake met behandeling  circa 75 minuten hoeveel minuten  € 75,00
Vervolg afspraak  circa 60 minuten  € 65,00
Acupunctuur met Tuina massage  circa 90 minuten  € 85,00